divendres, 29 d’octubre de 2010

La festa de Tots Sants i les tradicions eivissenques

Avui dia 29 d'octubre a l'aula d'acollida de l'IES Xarc hem celebrat Tots Sants d'una manera prou tradicional.
Hem fet panellets (postres dolces fetes a base d'ametlla), panellets de coco, hem menjat magranes, hem plantat un moniato en aigua i hem fet rosaris de fruita confitada. El costum dels rosaris es creu que ve del fet que els adults havien de resar tres rosaris i se'n feien de fruita dolça pels nens, així mentre durava el rés els nens hi podien participar i a la vegada estar entretinguts.
Part d'aquetes tradicions s'estan perdent, ajuda'ns a fer-les reviure!!!
Us animam a fer els panellets a casa!
A les fotos podreu comprovar que tots hem estat enfeinats i molt contents!

Ingredients: 1 pell de llimó ratllada, 1kg d'ametlles crues, pelades i picades, 800 gr de sucre, 1 ou batut, 1 moniato mitjancer bullit (anar afegint), pinyons, els que agafin, 2-3 rovells d'ou, paper de forn.
Els de coco: 250grs de coco ratllat, 2 ous, 175grs de sucre i pastar molt.
Els de fresa: S'hi afegeix a una part de la primera pasta unes gotetes d'essència de fresa (ho venen a la farmàcia)
*Les pastes convé deixar-les reposar, un matí, una nit...

Com es fan: Es fa una pasta amb el llimó, les ametlles, el sucre i l'ou batut. S'hi va afegint el moniato poc a poc. Pastar-la molt, molt, molt.
Es fan bolles rodonetes. Es passen pel rovell d'ou i després pels pinyons perquè quedin aferrats. S'afiquen en una platera al forn (prèviament escalfat) a 250 graus durant 3 minuts o un poc més.
Esperar que refredin (no tocar-los fins que no estiguin freds!)i... BON PROFIT!!!!
*El que es posa per damunt poden ser pinyons, ametlla picada, cireres confitades...

Us desitjam que tingueu un bon cap de setmana de Tots Sants!!!
Salut i bons aliments a tothom! ;)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada