dilluns, 4 d’abril de 2011

Crònica: Excursió al diari d'Eivissa


El dia 23 de novembre vàrem anar d'excursió a visitar el Diari d'Eivissa tots els alumnes de 3r d'ESO. Primer, els professors varen passar llista per si faltava algú i després vam pujar a l'autobús. Durant el viatge, vàrem escoltar música, parlar, contar acudits...
Quan arribarem, ens vàrem estranyar perquè l'edifici del diari era molt gran i modern; no ens ho vàrem imaginar així. després, va venir una dona que treballava allí i ens va portar a la sala on redactaven. Allí, ens esperava en Joan Serra, el director. Ens explicà com treballaven, i els passos per fer el diari: tenien una espècie de pautes als ordinadors per escriure omplint tot, sense passar-se del marge ni canviar la lletra. Tots els textos es corregeixen més de tres vegades. També ens va dir com es posen els anuncis i que els periodistes elegeixen la foto que es posa a la notícia. Tots posaven cara d'interés. Al final, ens va imprimir un exemple d'una pàgina amb un títol que tractava de nosaltres.
Més tard, el director ens va dur a la sala on feien la ràdio. Hi havia un home, el que posava la música, anunciava les notícies... A continuació, vàrem passar a una altra sala que hi havia al costat on estaven els micròfons per fer entrevistes o dir les notícies. Una dona va començar a contar les notícies més importants d'aquell dia i ens vàrem adonar que pronunciava i entonava molt bé la seva veu.
Per continuar, ens van portar a la sala de cinema que va ser el que més ens va agradar: era petita, igual que la pantalla, però bastant còmoda. Ens van mostrar imatges de com feien el diari, el paper que necessitaven, com elegien les notícies, quant tardaven en fer-ho, quants exemplars feien al dia... i en Joan Serra explicava de manera ràpida i coordinada. Quan va acabar, ens va donar temps per preguntar-li coses.
En sortir, una dona molt simpàtica ens va donar a tots una samarreta, un CD i una carpeta del diari. Ens varem acomiadar dels que treballaven allí i, finalment, els professors ens deixaren un poc de temps lliure per menjar, anar al supermercat, xerrar... i vàrem tornar a l'institut amb l'autobús.
L'excursió ens va agradar molt, a part de què vàrem perdre classe, vàrem aprendre i divertir-nos bastant.
Al dia següent, va sortir una notícia de nosaltres al diari, amb una foto que ara està penjada a classe.

Fet per n'Elena García i na Nina Schmitz de 3rD

Gràcies noies!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada